m1by1lebeny6_480Eindeloos respect heb ik voor mensen die een Daihatsu Cuore rijden. Vanochtend keek ik tegen het vervoermiddel aan en dacht, ja, dit is bijzonder. Het was een zwart model, uit ’95 ofzo. Ik kan me in de eeuw vergissen.

De vormgeving, het charisma, subtiel gemixt met eenvoud. Ik droom ervan om ooit een Cuore te mogen besturen. Het liefst het model van voor 1999, met zo’n strakke achterkant. Maar of die beschikbaar zal zijn in het schaarse aanbod, valt te bezien. Een beetje Cuore-rijder weet de verwachtingen te managen.

Met het stuurwiel in mijn klamme handen zal ik me machtig voelen. Ik zou er zeker mee gaan shinen. Zonder polish, wel te verstaan. Boulevards, ik zou ze in mijn Cuore met de egards van een roestige autosloop tegemoet treden. Mijn linkerarm nonchalant hangend uit het elektrisch te bedienen voorraam.

“Een beetje Cuore-rijder weet de verwachtingen te managen.”

Van de dwerg-auto’s is de Cuore toch wel het dwergkonijn. Aaibaar, maar dan zonder staartje. Maar altijd onzeker of het de kerst haalt. Het moet op zeker wel een zwarte uitvoering zijn. Bij wit verkleurt de grandeur zo snel. In mijn droom hoor ik de 847 cc drie-cilinder al brommen. De 41 verbluffende paardenkrachten stuwen mij in luttele secondes naar snelwegwaardige snelheden. Soepel opschakelend in de vloeiende vijfbak die tot deze verbijsterende prestaties voert. En dan die flirterige knipperlichten. Car porn pur sang.

Ook zou ik meteen lid worden van de fanclub. En mocht deze onverhoopt niet blijken te bestaan, zou ik deze oprichten, luisterend naar de naam ‘Cuore Community’. Ik verwacht veel leden. Mensen die zich eindelijk gekend voelen in de passie voor dit onderbelichte automodel. Het emancipatoire potentieel van de Cuore Community moet enorm zijn. Een platform waar Cuore-rijders zich kunnen beklagen over het weggedrag van alle andere inferieure merken. Nooit meer zullen ze van de weg afgedrukt worden, nu ze een front kunnen vormen.

Eindelijk kan men er openlijk voor uit komen. Een podium, die de misère even doet vergeten.

(C) Copyright | 2016 | Dennis Olyerhoek